Kaj so IR grelni paneli?

By in
Kaj so IR grelni paneli?

Če pomislimo na občutek gretja sončnih žarkov, ter mu dodamo še ekonomičnost in moderen videz, dobimo kratek opis infrardečih grelnih panelov, ki postajajo vse bolj priljubljen način ogrevanja v bivalnih prostorih. Gre za ogrevalni sistem grelnih panelov, ki oddajajo infrardeče valove in tako ne segrevajo zraka, temveč vse predmete v prostoru, ki nato svojo toploto oddajajo nazaj.

Delovanje, ki omogoča skoraj 100% izkoristek

IR grelni paneli delujejo po principu infrardečega valovanja, torej z oddajanjem infrardečih toplotnih žarkov. IR žarki potujejo skozi zrak in sprostijo toplotno energijo, ko se dotaknejo neke površine, ne glede na temperaturo zraka, ki predmet obdaja. Toplotna energija nato spodbudi molekule v površini, da se začnejo premikati in segrevati. To pomeni, da predmeti v prostoru z večjo temperaturo spodbudijo vaše telu k segrevanju. Prav tako pa boste vi oddajali toploto hladnejšim predmetom v prostou, vi pa boste posledično občutili mraz. IR grelni paneli bodo s takšnim delovanje poskrbeli, da ne boste ogrevali več zraka, temveč predmete, ki se nahajajo v vašem prostoru in si tako zagotovili skoraj stoodstotni izkoristek segrevanja.

Mi infrardeče sevanje lahko škoduje?

Ljudje po navadi besedo ”sevanje” povezujemo s škodljivimi učinki na naše počutje in zdravje, zato ni nič čudnega, da se nam to vprašanje pojavi pri infrardečem sevanju, ki ga oddajajo IR grelni paneli. Brez skrbi, IR sevanje zdravju ni škodljivo in nevarno, ravno nasprotno. Takšni žarki imajo blagodejen učinek za naše zdravje, saj globinsko segrevajo naše podkožno tkivo in na ta način je naše telo bolje prekrvavljeno, kar se odraža tudi v izboljšanem krvnem obtoku, boljšemu imunskemu sistemu, zmanjševanju stresa in številnih drugih težavah, ki nas v našem hitrem ritmu življenja nenehno spremljajo. Če ste svoje telo kdaj razvajali v infrardeči savni, lahko z IR grelnimi paneli poskrbite, da bo vaše telo vedno deležno teh blagodejnih toplotnih žarkov.

Naložba, ki se vam bo povrnila!

Naložba v IR grelne panele je lahko velik finančni zalogaj, sploh, ker na trgu obstaja veliko ogrevalnih sistemov, ki obljubljajo veliko za nizko ceno. Kljub takšnim obljubam pa nas lahko presenetijo visoki mesečni računi, neekološko ogrevanje pa se je že v preteklosti izkazalo za nespametnega ne samo za nas in okolje, temveč predvsem za prihajajoče generacije.  Z IR grelnimi paneli investiramo v boljšo in bolj ekološko prihodnost ogrevanja, naložba pa se nam bo v nekaj letih povrnila, ko boste lahko pozabili na visoke stroške ogrevanja in varno ter varčno ogrevali vaše prostore.

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja